CV met ChatGPT- Ben jij op zoek naar een manier om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en indruk te maken op potentiële werkgevers? ChatGPT, een AI-chatbot, kan helpen bij het opstellen van een aantrekkelijk CV. 

De opkomst van AI-chatbots is de oplossing voor het maken van je CV. Met behulp van onze stap-voor-stap handleiding kun je nu een overtuigend CV opstellen zonder dat je daar uren mee bezig bent.  ChatGPT helpt om jouw vaardigheden en kwalificaties op een onvergetelijke manier te presenteren, en zo een onuitwisbare eerste indruk achter te laten. Laat de automatisering het werk doen! Wil je eerst de basisprincipes begrijpen? Lees dan onze ChatGPT informatiepagina of doe onze ChatGPT snelcursus

cv-met-chatgpt

Handleiding CV met ChatGPT

We gaan nu kijken naar de stappen die je kunt nemen om jouw CV te maken met behulp van ChatGPT.

perfect-cv-met-chatgpt

Verzamelen informatie CV

Je begint om alle informatie te verzamelen die je nodig hebt voor het maken van jouw CV. Dit kan onder andere jouw werkervaring, opleiding, vaardigheden en referenties omvatten. Zorg ervoor dat je al deze informatie bij de hand hebt voordat je begint met het maken van het CV.

 

CV met ChatGPT maken

Nu je alle nodige informatie hebt verzameld, kan je beginnen met het genereren van het CV met behulp van ChatGPT. Start een nieuwe chat en voer je informatie in. ChatGPT zal dan jouw informatie gebruiken om een professioneel CV te maken. 

 

CV aansluiten op vacature met ChatGPT

Om ChatGPT te vragen om een goede aansluiting op de vacature te maken, kan je specifieke trefwoorden en zoekwoorden opgeven die verband houden met de functie waarnaar je solliciteert. Op deze manier kan ChatGPT de inhoud van jouw CV beter afstemmen. 

Je kan ook de functieomschrijving van de vacature nauwkeurig lezen en de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden eruit halen. Vervolgens vraag je aan ChatGPT om dieze in jouw CV uit te lichten. Als je de vacaturetekst in ChatGPT kopieert, kan hij je cv ook helemaal laten aansluiten. Let er wel op dat ChatGPT geen dingen verzint, dat gebeurt ook wel eens. 

 

Vaardigheden perfectioneren met ChatGPT 

ChatGPT kan niet alleen helpen bij het opstellen van jouw CV, maar het kan je ook helpen bij het identificeren van jouw vaardigheden. Vraag bijvoorbeeld een lijst met vaardigheden voor een bepaalde functie of vacature. Of vraag de chatbot om jouw vaardigheden toe te spitsen op een bepaalde vacature, 

Daarnaast kan ChatGPT door middel van geavanceerde algoritmen en machine learning, jouw CV analyseren en suggesties doen voor vaardigheden waar je aan zou kunnen werken om jouw kansen op het vinden van de perfecte baan te vergroten.

 

Profieltekst maken met ChatGPT

ChatGPT kan je helpen de perfecte profieltekst te schrijven. Stel bijvoorbeeld de vraag: Stel een profieltekst op voor deze vacature (plak vacaturetekst). Of stuur ook je cv mee en vraag een profieltekst te maken op basis van jouw CV en de vacature. ChatGPT zal direct de aansluitingen voor je zoeken en een tekst voor je schrijven. Als je er nog tevreden mee bent, kan je vragen om er bijvoorbeeld een bepaalde vaardigheid aan toe te voegen, of juist iets eruit te verwijderen, de toon te veranderen, of wat je dan ook aangepast wil hebben. Als je nog meer inspiratie nodig hebt, kan je zelf vragen om 10 verschillende profielteksten te maken, dan kan je daaruit knippen en plakken. 

 

Voordelen van het gebruik van ChatGPT bij het maken van je CV

Een van de nieuwste en meest veelbelovende technologieën die kunnen worden gebruikt bij het maken van een CV, is generatieve AI, zoals ChatGPT. Enkele voordelen van het gebruik van ChatGPT bij het maken van je CV:

 • Personalisatie: ChatGPT kan je CV personaliseren op basis van jouw specifieke behoeften en doelen. Het model kan rekening houden met jouw werkervaring, opleiding en vaardigheden en deze op de juiste manier presenteren op je CV.

 • Betere presentatie: ChatGPT kan je helpen bij het creëren van een professioneel ogend CV met de juiste opmaak, indeling en stijl. Het model kan suggesties doen voor de beste manier om je gegevens en vaardigheden te presenteren, waardoor je CV er aantrekkelijker en gemakkelijker te lezen uitziet.

 • Taalgebruik: ChatGPT kan je helpen bij het gebruik van de juiste taal en woorden om je vaardigheden en prestaties te beschrijven. Het model kan suggesties doen voor betere formuleringen en zinsstructuren, waardoor je CV effectiever wordt.

 • Bijwerken: ChatGPT kan je ook helpen bij het bijwerken van je CV wanneer je nieuwe ervaringen of vaardigheden opdoet. Je hoeft alleen maar de nieuwe informatie in te voeren en ChatGPT zal je CV automatisch updaten.

Tips en tricks 

Hier zijn nog wat handige weetjes en trucs om je CV te perfectioneren met ChatGPT:

 • Maak gebruik van synoniemen: ChatGPT kan suggesties doen voor synoniemen die je kunt gebruiken om je vaardigheden en prestaties te beschrijven. Gebruik deze suggesties om je CV interessanter en gevarieerder te maken.

 • Gebruik een actieve stem: ChatGPT kan suggesties doen voor het gebruik van een actieve stem in plaats van een passieve stem om je vaardigheden en prestaties te beschrijven. Gebruik een actieve stem om je CV interessanter en overtuigender te maken.

 • Maak gebruik van statistieken: ChatGPT kan suggesties doen voor het gebruik van statistieken om je prestaties te beschrijven. Gebruik cijfers en percentages om je prestaties te kwantificeren en maak zo een sterkere indruk op potentiële werkgevers.

 • Geef details over je prestaties: ChatGPT kan suggesties doen voor het geven van details over je prestaties. Geef specifieke voorbeelden van je prestaties en resultaten om je CV sterker te maken.

 • Laat ChatGPT verschillende versies van je CV genereren: Laat ChatGPT verschillende versies van je CV genereren om te kijken welke versie het beste aansluit bij jouw doelen en behoeften.

Veelgemaakte fouten

Hoewel ChatGPT een krachtige tool is om je te helpen bij het maken van een CV, kan je er ook mee de mist ingaan. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die je moet proberen te vermijden bij het maken van je CV met ChatGPT:

 • Onvoldoende controle: Hoewel ChatGPT een geweldige tool is om te gebruiken bij het schrijven van je CV, is het nog steeds belangrijk om de gegenereerde tekst grondig te controleren op fouten en onjuistheden. Zorg dat alle informatie juist en volledig is en dat er geen grammaticale of spelfouten zijn.

 • 1 op 1 overnemen: ChatGPT kan je helpen bij het genereren van een eerste versie van je CV, maar het is belangrijk om deze tekst aan te passen op basis van jouw specifieke doelen en behoeften. Zorg dat de tekst aansluit bij de vacature waarop je solliciteert en dat je jezelf op de best mogelijke manier presenteert.

 • Overkill aan informatie: ChatGPT kan je helpen bij het genereren van veel informatie over je vaardigheden, werkervaring en prestaties. Het is echter belangrijk om je CV beknopt en overzichtelijk te houden en alleen de meest relevante informatie te vermelden.

 • Weinig afwisseling: ChatGPT kan suggesties doen voor synoniemen en actieve stem, maar het is belangrijk om deze suggesties te gebruiken om je CV interessanter en gevarieerder te maken.